Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

The Cutest Blog On The Block










Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja. Loggin ke Blogger => Layout => Add Gadget =>HTML/Javascript.










Tambahkan kode yang disediakan ke dalam kotak kontent. Ini untuk template Minima dan yang sewaktu dengannya saja. Template lain Ana tak pernah cuba lagi. Nak tau cuba la..

Tips² Terkait



5 Komentar:

ZiE FauZi May 4, 2009 at 6:30 PM  

susah gak ek nak wat blog sendiri ni...dah berapa hari try edit masih jgk tak menjadi seperti yg di inginkan..harap boleh la bagi tunjuk ajar skit..http://fztogetther.blogspot.com

AlmansuQie™ May 4, 2009 at 6:37 PM  

Xla susah..cuma kene fahamkan cara aje..

klu ade yg xfaham boleh la tanya kat sini yer. ;)

Anonymous,  January 28, 2010 at 10:07 AM  

akum...napa da byk kali try tkar template tp msh xdt2 ? tension la.....

Gita 유리 December 13, 2013 at 7:36 AM  

cara ngehapusnya gimana? ko jadi ada terus nih

Kasih Nuriman May 25, 2015 at 11:18 AM  

dekat mana nak cari background tu dekat the cutest blog on the block

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox