Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Kode Kata2 gerak ( marquee)

Assalamualaikum..ni ada marquee code yang Ana ambil dari quackit.com...ni yang kita biasa guna..kalau nak yang lain sila la ke laman quackit.com yer.


Your scrolling text goes here

<!-- HTML codes by Quackit.com - hope to see you again soon! -->
<marquee behavior="scroll" direction="left">Your scrolling text goes here</marquee>




Sila Tinggalkan URL anda

<!-- HTML codes by Quackit.com - hope to see you again soon! -->
<marquee behavior="slide" direction="left">Sila Tinggalkan URL anda</marquee>




Sila Tinggalkan URL anda

<!-- HTML codes by Quackit.com - hope to see you again soon! -->
<marquee behavior="alternate">Sila Tinggalkan URL anda</marquee>




Your upward scrolling text goes here

<!-- HTML codes by Quackit.com - hope to see you again soon! -->
<marquee behavior="scroll" direction="up">Your upward scrolling text goes here</marquee>



Gantikan text merah dengan kalimah Antum..Sekian..

Tips² Terkait



16 Komentar:

PKG JOHOL February 12, 2009 at 6:23 PM  

Assalamualaikum ...
Camner nak warnakan font dan background teks dalam marquee spt. di atas.

AlmansuQie™ February 12, 2009 at 8:38 PM  

Boleh ke laman ini.. http://tips-for-new-bloggers.blogspot.com/search/label/Marquee

H@Fez94 February 21, 2009 at 7:55 AM  

tak paham lah..mana nak cari ye..

AlmansuQie™ February 21, 2009 at 11:25 PM  

xpaham ape hafez?? nak cari yg bercolor ke? copy je link yg ana kasi tu..paste di ruang alamat diatas..

Fun Muffin on da Net March 19, 2009 at 10:43 AM  

Salam, dah copy nak paste code kat bhg mana dlm html tu ye?

AlmansuQie™ March 19, 2009 at 11:15 AM  

kod2 ni blh guna dalam posting dan ruangan sidebar. xpayah masuk dlm Edit HTML

AlmansuQie™ May 7, 2009 at 9:08 AM  

nape lak x gerak...cuba tgk balik kod tu, pasang betul2

Misz_zana85 May 29, 2009 at 3:56 AM  

Alhamdulillah, berjaya akhirnya, thanks.. :))

Anonymous,  March 28, 2013 at 2:03 PM  

fantastic post, very informative. I wonder why the other experts
of this sector do not understand this. You must continue your writing.
I'm sure, you have a huge readers' base already!


Feel free to surf to my web page: Build My Own Website

Anonymous,  April 5, 2013 at 6:48 AM  

This site truly has all the information I needed about this subject
and didn't know who to ask.

Stop by my blog Creating A Webpage

Anonymous,  April 6, 2013 at 12:42 AM  

hello there and thank you for your info – I've certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon.

Also visit my weblog - Creating A Website From Scratch

Anonymous,  April 6, 2013 at 12:45 AM  

Appreciate this post. Let me try it out.

Here is my web site ... Create Your Own Web Page

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox