Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Cara Menghilangkan Tarikh Pada Posting

Assalamualaikum.. Ok ini cara untuk menghilangkan tarikh pada posting. Disini ada dua cara. Pertama Loggin ke Blogger => Layout => Page Elements kemudian klik pada butang Edit seperti rajah dibawah.

Seterusnya hilangkan tanda pada item date seperti dibawah.


Kalau item diatas tiada atau cara ini tidak berhasil, Antum terus klik pada Edit HTML diatas dan cari kode ini.

h2.date-header {
margin:.3em 0 0;
padding:0;
font-size:80%;
color:#000;
height: 0px;
visibility: hidden;
}


Tambahkan dengan kode berwarna merah.

Siap...

Tips² Terkait



5 Komentar:

paan April 30, 2009 at 7:34 PM  

adoi,,aku cari trik lain..jumpa yg len..nak show date..memang dah tick dekat setting tue..tapi sebab dalam tempate xde code untuk show tarikh tue..xtau camne nak masukkan..

AlmansuQie™ April 30, 2009 at 11:38 PM  

emm..boleh nak tambahkan balik..copy kod dari template lain.

xpun cuba tgk kat bahagian element, klik edit pada posting. tick tarikh.

ALAM October 9, 2009 at 5:19 PM  

salam, macam mana nak hidden kan tarikh pada posting tapi pada posting tertentu je..TQ

Mukjizat December 8, 2013 at 1:46 PM  

Assalamualaikum...
setiap kali saya buat posting...kenapa di post hanya keluar jam sahaja? tarikh tak keluar...
Pada Layout ---->>> blog post saya dah tick pada tarikh...
tapi masih lagi tak keluar...

Mohon tunjuk ajar...

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox