Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Yahoo! Messenger Pingbox

Pernah ternampak widget ni di Blog?? Ana rasa widget ni masih baru coz tak ramai yang guna.. Yahoo PingBox ni bestla jugak.. Ana dah gunakannya di blog Peribadi.. Widget ni macam status messenger gak la tapi ade beza sikit.. Pelawat boleh berchating dengan kita menggunakan box ni tanpa membuka instant msg, dengan syarat kita available/online la. Kalau tidak tak dapat amatla.


Untuk dapatkannya boleh klik pada gambar diatas..

Tips² Terkait



5 Komentar:

Hafiz Aiman July 31, 2009 at 11:35 AM  

dh prnah ltak pingbox ni.. tp sy dh buang.. sebab takde org nk chat time sy on9.. he3.. :D

Supriyani April 25, 2010 at 2:02 PM  

salam...thnx coz bg share ilmu ni...sy bru tahu hari ni apa itu pingbox =)

usi2506 June 9, 2010 at 11:33 AM  

tuh pink box cuma bisa aktip kalo kita lagi on di YM aza ya? jd gimana dong..

Jefry November 25, 2012 at 4:08 AM  

saya harus memasangnya di web saya agar mempermudah komunikasi saya dengan pelnggan saya
terima kasih atas ulasannya

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox