Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Mengalihkan Alamat Blog Ke Alamat Lain

Orang putih kata "How To Redirect Blogger URL To Another URL". Maksudnya macam tajuk diatas. Contoh boleh klik link ini http://kawafirku.blogspot.com. Caranya..

1. Loggin ke blogger => Layout => Edit HTML.

2. Tambahkah kod dibawah selepas kod <head>. Bahagian paling atas.

<meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://alamatbaru.com"/>


3. Gantikan text merah dengan alamat baru Antum. Dah siap save..

Sekian..05

Tips² Terkait



9 Komentar:

akhmarzuqi June 1, 2009 at 9:19 PM  

lebih baik tunjukkan contoh.tak nampak mana kalau just bagi tips dgn ayat je.okay.harap membantu.

Anonymous,  June 24, 2009 at 3:22 PM  

salam..sy dah wat..mla2 jd , pastu lma2 ia jd "page load error"........:)]

Safinaz Hanum Ahmad Anuar June 17, 2010 at 4:39 AM  

askm,
nak tanya kalau blog lama saya wordpress dan yang baru blogspot, camner nak redirect blog lama ke baru?

duniaku October 11, 2010 at 7:47 AM  

carane bIKIn havbar senbiri pie........,?

ubi December 31, 2010 at 4:09 PM  

tima kasih ye...dah jadi..hehe..thanx...

Mas Aziz March 8, 2011 at 9:09 AM  

thanks buanyak mas ya..

Azizul Seman October 20, 2012 at 8:08 AM  

thanks.. kl boleh bg tip2 buat duit di internet pelbagaikan.

Miniblogger28 November 21, 2015 at 10:03 AM  

Terima kasih artikelnya.. cara yang sama yang saya lakukan pada blog saya dalam mengatasi url yang tidak diketemukan..
Sukses selalu..

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox