Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Cara Membuat Brilliant Button



Ini antara contoh Brilliant Button. kita boleh gunakannya untuk membuat button link kita sendiri atau apa saja laman yang kita rasa berguna untuk disimpan. Untuk membuatnya Antum boleh pergi ke dua laman ini.

LucaZappa.com
Button Maker


Setelah button siap direka, iaitu pada pilihan warna, text dll maka savela button tersebut ke dalam komputer Antum. Pastu upload button tersebut untuk dapatkan linknya seterusnya ditambah ke dalam blog. Boleh upload di Photobucket atau Imageshack

Tips² Terkait



5 Komentar:

HaFez94 April 11, 2009 at 9:36 AM  

salam.. nak tanya..kenape blog hafez tak ade jumpa di yahoo.com? Hafez cari tak jumpa! boleh postkan request hafez nie? Dalam beberape hari hafez tengok..terima kasih..

HaFez94 April 11, 2009 at 9:40 AM  

SALAM..hafez nak tanya..kenape hafez tak boleh nak follow org ye? tak ade timbul pun nama hafez kat blog org tu?

AlmansuQie™ April 12, 2009 at 2:33 AM  

WASALAM..xdaftar di yahoo search lagi kot..xpe nati free ana buatkan tutorialnya..

pasal folower tu wallahua'lam..belum dapat dikenalpasti..

azie .. April 24, 2011 at 1:22 PM  

http://i302.photobucket.com/albums/nn113/aburifaie/smiley/1.gif

lneilyleen December 10, 2011 at 8:17 PM  

salam..saya bosan tengok blog saya sendiri..mungkin blog tu tak menarik..so apa perlu saya buat??

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox