Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Membuat Link Pelangi Berkerlipan

Nak cantikkan link2 di blog Antum? Jadi warna warni seperti pelangi. Lebih menarik perhatian. Indah berseri.. Ok caranya..

1. Masuk ke Edit HTML dan cari kode <head>

2. Kemudian pastekan kode dibawah selepas kode <head>

<script src='http://www.geocities.com/almansuqie08/pelangi.js'>
</script>


3. Lihat contoh.

<head>
<script src='http://www.geocities.com/almansuqie08/pelangi.js'>
</script>


4. Siap!! Klik Save dan Lihat hasilnya.

Tips² Terkait



13 Komentar:

akhmarzuqi June 1, 2009 at 9:35 PM  

lebih baik letak contoh bergambar.tq.bnyk tip disini.

AlmansuQie™ June 1, 2009 at 10:19 PM  

Xsemestinya ana kene letakkan gambar..kan ade contoh bertulis tu. rs tuk yg ni xperlukan gambar. dah jelas. lagipun cth gambar asas ada byk diulang pada tips awal.

mby enta baru pertama kali masuk sini.

thnks atas cadangan.

Anonymous,  June 12, 2009 at 7:38 PM  

salam..sy dh try tp x de ape2 prubhan..pelangi tu x appear pun..8-}

iskandar-aziz June 29, 2009 at 6:30 PM  

ana pun dah try paste skrip tu kemudian preview, x der ape2 perubahan pun? dah paste bawah kod head

AlmansuQie™ June 29, 2009 at 7:58 PM  

Script pelangi ni masih berfungsi dgn baik..

pelangi akan muncul hanya pada mana2 link... cuba alihkan cursor pada tajuk post..

puterisuchi July 3, 2009 at 5:19 PM  

sy wat bole aje...
cube try lg..
btw, tq yer sdara almansuqie..;p

Noorazwan B Mohd Samsuddin July 15, 2009 at 9:14 AM  

Thanks i've lot learning from u .Syukaran semoga Allah s.w.t memberi rezeki yg murah pada kita semua.Amin. http://rajakeli.blogspot.com

abu July 21, 2009 at 11:02 AM  

tq sifu...banyak sungguh info berguna untuk orang tak pandai macam saya ni... walaupun tak berapa mahir, tapi tips yg sifu bagi... memang berguna :)

Anonymous,  August 2, 2009 at 8:38 AM  

boleh x klu nk buat link berwarna warni kt frenster? tlg ana! syukran~

_kim_ August 14, 2009 at 9:10 PM  

x muncul pe2 pun... :-o

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox