Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Blog² Pilihan AlmansuQie™

Assalamualaikum semua.. Ruangan Blog Terpilih dibahagian bawah akan digantikan dengan widget lain tidak lama lagi.. Semua link2 sahabat akan di letakkan dalam posting ini sekaligus jadi Blogroll Ana. Sesape yang 'link'kan Ana di blognya saja akan tersenarai. Jadi, bagi sahabat2 yang sudah menge'link'kan Ana dan tidak tersenarai, sila tinggalkan alamatnya di ruangan komentar yer.

Ikhwah
Hafiz AimanUst AmirFairuz AlexAl AmanNuruddin RayZul IkhwanAbu SoutSyekhul IslamLubuk ZaiMustakim AlexSyamsulKedai BestariKembaraMursyidTerataiOnlineJiwa TerasingDatuk SirSana-Sini BlogFarhan RaisRidzuan AlKindyWan Hanafi

Akhawat
Ummi HumairaHaryaniesGreen HeartAisyah UlyaMis ZieraKoleksi HidayahMujahidah AsrarTinta AisyaNur IlhamKak IzzahKak AwwaMadihaysUwais AlqarnainCahaya MardhiahSyauQah WardahMiss ZanaKak TieKak ZurainyBahiyahMasyitahAfzanurAinur FarihahQurainieUmmu NaielahFarah DeebaMamaQaypoNurul AimanBintu Hasan

Pendidikan
Cikgu MazPKG RembauCikgu DeeCikgu NizamDarul Quran KKBI-Hub Darul QuranPKG Kuala PilahPPIKPABPKG JoholCikgu AzleenDoa HarianPondok Dar SalamMaahad AnsoriSK Bandar TuaPPIKPAB

All For Blog
Tiny UrlGraphics ArcadeBigoo.wsEmoticonAdiWidget™Contact EmailerFlash VortexMy Hibah

Peribadi
ShoubrawiKembara SufiePIBGSRASUUmrah BestariHuzaifah RifaieUmmu RifaieFatimahVilla Kasturi

Tips² Terkait



32 Komentar:

MaMaQaYPo FaMiLy June 19, 2009 at 7:12 PM  

Salam.. :D

Thank U sudi gak LIST kan Blog MaMa yg QayPo ni...

Misz_zana85 June 20, 2009 at 9:30 AM  

Akhawat tu ape maksudnya? :D

zai June 20, 2009 at 9:13 PM  

salam..
ade gak name saye..terime kasih..hehe
err..saye nye link kene letak www didepan,nnti tak boleh bukak..

AlmansuQie™ June 20, 2009 at 11:40 PM  

wasalam semua..

mamaQaypoo: semestinya dilistkan mama..

miss_zana85: akhawat tu maknanya.. wanita ;;)

zai: Ok zai nati ditukar..thanks habaq na.

Abu Saut June 21, 2009 at 5:39 PM  

www.sautulqalbii.blogspot.com

PKG Rembau June 22, 2009 at 10:55 AM  

linkkan gak pkgrembaunsdk.blogspot.com

PKG Rembau June 25, 2009 at 3:56 PM  

tq...sudi linkkan blog pkg rembau..

..arYaniEs.. June 25, 2009 at 4:25 PM  

:)haryanies.blogspot.com... tq..

ken_Tank91 June 26, 2009 at 6:51 PM  

bila la aku nak terpilih ney

.:khaulah al-azwar:. June 28, 2009 at 6:16 AM  

salam..time kasih krne sdi linkkan blog mujahidah asrar :D

ir-rauna June 29, 2009 at 8:20 PM  

ana pn

ir-rauna.blogspot.com

aryanies June 30, 2009 at 4:51 AM  

seriusly,cantik sgt bintang berputau tu...

Rijalluddin June 30, 2009 at 6:11 AM  

Salam

huhu terpilih jugak ye blog ana..
jazakallahu khair tu ustaz..
mm tp ni ana nk maklumkan balik la..
alamat blog yg ustaz letak tu ana dah xpakai lg dh..yang nama Farhan Rais tu kini dh berpindah blog ana dari rijalluddin.blogspot.com ke alamat baru kini hijau-putih.blogspot.com..

Syukran sekali lagi tu ustaz :D

ust amir July 9, 2009 at 5:14 PM  

Assalamualaikum. Blog enta ana dah link dalam blog ana. Moga ana dapat meningkatkan kemahiran dalam bidang ini dari enta. Maaflah baru sebulan dua belajar... alhamdulillah anak murid banyak membantu. Fokus penulisan menyediakan bahan utk calon Bahasa Arab PMR dan SPM untuk dihubungi ; http://arab2u.blogspot.com

Rijalluddin July 19, 2009 at 7:48 PM  

huhu sekali lagi pembetulan...maaf sangat2 sebab ada masalah dengan penukaran dari link yang r2...
so ana tukar balik kepada rijalluddin.blogspot.com tu..
maaf sgt5 kat ustaz ye

M Ridzuan al-Kindy July 24, 2009 at 1:50 PM  

Assalamualaikum...

Syukran jazilan ya akhi atas link blogroll enta ni. Tak sangka pulak tersenarai...

elmubarok September 18, 2009 at 3:17 AM  

asslmlkm.. salam knal
salam persahabatan 4 all blogger.
sobat aku minta izin buat tukeran link

DaHLia September 27, 2009 at 3:38 PM  

salam bos...

td sy bersiar2 blog2 listed under PENDIDIKAN ..
hope edit balik yg PKG Kuala Pilah tu sbbnya addressnya pkgpilah@blogspot bukan pkgpilah.blogspot ...beza @ dgn .

then, kalo leh, list me under PENDIDIKAN / Personal gak ... http://dahliajournal.blogspot.com

thanks.. :D

Ask Me Blog October 17, 2009 at 4:14 PM  

Salam ziarah, sila copy code banner sya dan paste kan pd side bar anda, tenkiu... sya follow anda yer..
plz visit http://d-ina-pengantin.blogspot.com

TQ

kamal December 14, 2009 at 5:05 PM  
This comment has been removed by the author.
Anonymous,  December 16, 2009 at 4:21 PM  

Salam, dijemput melawat http://lianpadukan.blogspot.com

Dicky January 5, 2010 at 2:13 PM  

di Jemput Nya lewat http://www.enginerblog.co.cc

Joe February 26, 2010 at 8:37 AM  

Assalamu'alaikum.. salam hangat dari Indonesia. Saya masih belajar nge-blog, minta izin lihat-lihat isi blog ini untuk sekedar tambah ilmu dan wawasan saya. Terima kasih.

Joe

sharemotivasi March 4, 2010 at 5:35 PM  

http://sharemotivasi.blogspot.com/

sedaka March 23, 2010 at 7:26 AM  

Salam...
Tolong link blog http://sedakasejahtera.blogspot.com

Norhayati Rostam May 26, 2010 at 1:15 PM  

http://cahayamylife.blogspot.com/

Anonymous,  January 30, 2011 at 2:42 PM  

HEBAT BANGET BUDAK NI

hafizquran February 10, 2011 at 9:15 PM  

salam

ana dah senaraikan nta :)

www.hafizquran.blogspot.com

Dea March 4, 2011 at 5:04 AM  

saya follow kamu..;)..
http://nuruldya13.blogspot.com

nordin omor June 15, 2012 at 4:25 PM  

memang ramai suka. listkan;http://www.altelaghani.com dan http://www.otakmusing.bblogspot.com

tjoretan-akoe.blogspot.com September 20, 2012 at 3:04 PM  

link exchange ya,link blog ini sudah aku pasang di blog aku.Please cek di Home>link friends.Please link back ya....thanks

Anonymous,  November 13, 2012 at 1:47 PM  

assalamualaikum..
link exchange please... aku akan pasang link ini di blogku..kunjungi difa1996.blogspot.com
I'm newbie :D

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox