Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Jadikan Huruf Besar Di Awal Posting

Assalamualaikum..teringin nak buat huruf besar di awal posting macam ni?? nampak bergaya kan?? Caranya sangat mudah. Jom layan...


1. Macam biasa "Loggin to blogger=>Layout=>Edit HTML" dan cari kode dibawah.

.post-body {
margin:0 0 .75em;
line-height:1.6em;
....
....
}



atau kode ini.

.post {
margin:.5em 0 1.5em;
padding:1.5em;
border: 1px solid #0000FF;;
}



2. Tambahkan kode berikut dibawahnya..

.post bt {
float:left; color:
headerBgColor;
font-size:50px;
font-family: Georgia;
line-height:40px;
padding-top:1px;
padding-right:5px;
}

3. Tengok kode diatas..size font, line height,dan yang lain2 tu boleh ditukar ikut citarasa Antum.

4. Dah siap klik butang save.

Ok cara nak jadikan sesatu huruf tu besar, just kepitkan huruf atau kata yang akan dibesarkan dengan kode<bt>....</bt> sebagai contoh :

<bt>A</bt>ssalamualaikum...


ok..selamat mencuba!!

Tips² Terkait



7 Komentar:

ALAM October 7, 2009 at 7:10 PM  

TQ ustaz saya dah mencuba dah talah berjaya=) TQ banyak2

Anonymous,  July 17, 2013 at 5:40 PM  

11am
513 835 508 185 347
073 714 587 145 071
854 387 138 571 753
405 081 348 470 705
870 103 380 048 784
104 530 317 481 143
015 534 403 754 178
.
.
4pm

962 829 938 689 247
372 764 987 649 376
894 287 628 976 792
439 386 248 473 739
873 632 283 348 784
634 923 267 486 642
369 924 432 794 678
.
.
9pm
.

963 839 918 689 347
173 764 987 649 176
894 387 638 976 793
419 186 348 471 719
871 613 381 148 784
614 931 367 486 643
169 934 413 794 678

Anonymous,  July 17, 2013 at 6:03 PM  

TULISAN BERKELIP

Anonymous,  July 17, 2013 at 6:13 PM  

Status sobat

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox