Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Cenderahati Buat Semua Follower

Semalam berniat nak kasi hadiah kat follower blog ni yang ke-seratus.. Sebelum tu Ana ucapkan Terima kasih pada seme follower ye. Tanpa Antum siapala AlmansuQie ini.05 Ok follower kita yang bertuah ni Ana nak kasi ape yer. Nak bagi gift jauhla plak. Ana rasa baik kita kenali yang keseratus ni.. Hadiah Review bolehla kan?04

Namanya Noorashikin Binti Uyub. Tajuk blog TamanLamanku. Mem'famours'kan dirinya dengan nikname Ekino.. Mula2 Ana ingat orang jepun mana sesat masuk blog ni, sekali Melayu la plak10 Boleh baca profile lengkapnya Disini.

Kenapa Ana rasa nak review blog Ekino ni?

Pertama.. Blognya memang colorfull abis. Dihiasi dengan 3 warna utama, hijau, pink dan putih. Warna yang menyejukkan mataku ini. Ana memang suka blog yang colorfull dan berwarna cerah. Kalau warna gelap mataku akan kabur.43 Maklumla dah semakin tua ni. Templatenye direka oleh julietANNA.

Terus apa lagi ya.. Ok blog ni boleh dikategorikan sebagai blog peribadila. Nak tau lebih pila sana na.. Ekino.

Ok yang last. Ape kurengnya.. Blog ni ade pasang soundtrack. Ini hanya pandangan Ana. Lagu pada blog hanya akan buatkan pengunjung lari, termasuk Ana sendiri. Ana suka buka banyak blog dalam satu masa, pakai speaker luar pulak tu, mana blog yang bernyanyian tu mesti Ana close tanpa sempat baca. Tak jadi nak jalan2. Bayangkan kalau 5 blog dengan lagu masing2. 48boleh pusing kan. hehe.. Ini hanya pandangan, kalau tuan blog selesa dengan semua tu, terpulangla kan, dah memang blog die.

Sampai sini saja. Antum boleh kunjung ke blog Ekino untuk melihat secara life. Ok.. ni gift untuk semua Follower Ana. Harap sudi terima. Ini hasil photoshop dalam keadaan kelam kabut. Sekodar jela ek. Tapi kalau memberatkan blog Antum, xpayahla amik yer.


Tips² Terkait



3 Komentar:

arnamee July 18, 2009 at 9:59 AM  

Salam saudara.

anem mik dah award ni , letak kat almari award^^
syukran ea.

p/s: o ya anem pun pasang sountrack juga - kena pakse dengar lagu inteam tu ;p

agoutild August 9, 2009 at 8:10 PM  

salam...camne nk gne bende yg kat atas ni? :-o

maxbloge June 23, 2010 at 2:50 PM  

bagus banget blog nya brooo blog aku ngak sebagus ini blok pemula dari aku coba aja kali bisa membantu anda neee
http://www.pusat-geratis.co.cc/

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox