Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Blog Ini Akan Ditutup !!!!!! Yahoo!

Assalamualaikum... Rasanya dah lama sangat tak update blog ni dengan tutorial dan tips. Dan rasanya banyak soalan dan permintaan yang belum dijawab dan ditunaikan. Ape² pun bebanyak terima kasih kepada pengunjung setia blog ini yang masih sudi datang walaupun sudah lama tidak dikemaskini.

Nampaknya minat untuk membikin blog semakin meningkat. Follower blog ini pun dah melebihi 200 orang. Ana mintak maaf 49kalau ade soalan berbentuk email yang tidak terjawab. Pertanyaan di Cbox yang tidak sempat dilayan. YM yang tidak direply. Komen tanpa respon dan juga permintaan untuk mencantikkan blog yang tidak dibalas.

Untuk makluman, AlmansuQie Blogger Services terpaksa Ana hentikan setakat ini dan akan beropersi semula di lain waktu jika diizinkan Allah.
Sebenor-benornye... Kami akan pulang ke tanahair tidak lama lagi. 47Jika diizinkan akan berangkat sebelum Raya Fitrah ini.. Ini la sebabnya dah lama xngadap blog. Terpaksa menguruskan dan menyelesaikan segala urusan disini.

Ermm..Pada sahabat semua mintak doakan segala urusan kami dipermudahkan. Kalau ada masalah dalam mengedit blog boleh tinggalkan komen pada tutorial yang sepatutnya.. Insyaallah Ana akan kembali mengaktifkan blog ini di Malaysia nanti.

Jangan percaya tajuk post ni ek.. saje wat gempak..24Ana xkan tutup. Ini ruang kita berkongsi maklumat dan banyak manfaat kan.. Gunala yang mana ada di dalam blog ini yer.. Segala kekurangan harap dimaafkan.

Sekian.. Thanks to all... Syukran 3ala Hudhurikum..06

Tips² Terkait



17 Komentar:

.amrihalim. September 6, 2009 at 12:33 PM  

peh.. suspen btol laa..
naseb ana x sakit jantung.
hehe..

yuyee cap limau September 6, 2009 at 12:43 PM  

tau tak pe..adoi buat terkejut jantung jek..huhu

kembara™ September 6, 2009 at 2:56 PM  

ye ye je sifu ni..klu tutup..ingat nak isytihar perang saudara td..hahahaha..gurau jerk...jgn marah..semoga segala urusan berjalan lancar..rabbuna yusahhillakum...:D

Along25 September 6, 2009 at 3:05 PM  

YA allah! bikin terkejut jer awak ni..... huhuhuhuhuhuhuhuh

l0leyla September 6, 2009 at 3:48 PM  

bce kat post entri.trus cpt2 open blog ni td.ingatkan nak tutp.trkejut jer

pija5120 September 6, 2009 at 6:25 PM  

btl la.. suspen...
slmt kembali ke Malaysia!

arnamee September 7, 2009 at 12:42 AM  

SALAM saudara.

ehe.ingat betul tdi.;)
hati2 selalu ya:)

DaHLia September 9, 2009 at 2:52 PM  

huhuh tekejut tgk tajuk...risau takut xde tmpt nk dituju...sesat sy dalam blog2 ni.. :)

Misz_zana85 September 11, 2009 at 8:17 AM  

fuh, ingatkan betul2 tadi..sedih rasa..selamat kembali ke tanah air :)

MrRoll September 13, 2009 at 12:01 AM  

lol tekeluar silent reader

jom jalan2 pi melaka..! March 5, 2010 at 3:50 AM  

la ingatkan nak tutup.... x baik tau lawak mcm nie.....hu3

Anonymous,  September 30, 2010 at 2:06 PM  

Teruskan membantu mrk yang memerlukan...

gelang December 25, 2010 at 6:54 AM  

jual berbagai aksesoris gelang korea dg harga murah

Anthoni Robin February 23, 2011 at 12:49 AM  

bagus gan, info ini sangat membantu ane, kebetulan ane sedang hunting tema ini oya barang kali agan butuh backlink gratis ane punya info neh teetah.net
Teetah adalah sebuah komunitas untuk blogger, Disini kamu bisa melakukan banyak hal mulai dari mendapatkan teman,Penghasilan hinga bonus 120 backlink untuk kamu secara cuma-cuma

dieting tips May 27, 2016 at 5:17 AM  

:D , waduh kirain apa.
haha, ada-ada aja

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox