Posted by AlmansuQie™

Emoticon Di Post Entry

Emoticon Yahoo! Messenger..Sebenarnya dah ramai yang buat tutorial ni.. Ana tulis balik untuk simpanan peribadi..Ok untuk yang ini, caranya begini..

Posted by AlmansuQie™

Blogspot Dengan Gaya Wordpress

Pernah tengokkan wordpress?? Kali ini kita buat template kita macam wordpress skit. Kita main sorok-sorok widget.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Favicon

Assalamualaikum..ok..Kalau kita buka sesuatu website atau blog maka kekadang kita tengok ada gambar atau icon pada address bar (kat tempat alamat url tu).

Posted by AlmansuQie™

Membuat Label Flash (Blogumus)

Ha tutorial ni Ana ambil dari Blogger Buster. Cantik kalau dapat buat label macam ni..Ini untuk simpanan Ana, kalau Antum minat boleh ikut tutorial ni..

Posted by AlmansuQie™

The Cutest Blog On The Block

Teringin untuk menggunakan transparent background macam ini??Menarik kan?? Ada bayak lagi..Boleh dapatkannya di LamanIni. Untuk menampalnya di blog senang saja.

Posted by AlmansuQie™

Cara Membuat Menu Tab View

Apakah makhluk yang bernama Menu Tab View ni?. Boleh tengok sebelah kanan blog ni. Ana isikan dengan tips2/artikel2 di dalamnya. Kotak menu ni sangat berguna.

Alamat Blog Ini Diciplak !!

Untuk makluman semua..Alamat blog ni telah diciplak.. Ana baru dapat tahu tadi. Dengan hanya kesalahan pada satu huruf akan membawa anda ke laman Mega Site of Bible Studies and Information.

Cuba klik link ni http://almansuqie-tips.blogpot.com

Cuma sebagai peringatan pada pengunjung & mengelakkan fitnah. Untuk masuk ke blog ni pastikan alamat diisi dengan betul. Alamat diatas hanya ditulis dengan blogpot. Tanpa huruf S. Ana sangat kecewa dengan keadaan ini.

Harap Maklum..

Tips² Terkait



21 Komentar:

n@m@n September 10, 2009 at 4:46 PM  

dasyatnya...mcm2 niat jahat

WaK JeNg September 10, 2009 at 9:08 PM  

Apalagi, saudara.. customade lah domain.. susah kalau tersalah bagi mereka yang tak menjadi follower anda. :)]

arnamee September 11, 2009 at 2:28 AM  

salam.. setuju2 dengan Wak Jeng.:)

.::wardatulshaukah::. September 11, 2009 at 3:39 AM  

ASsalamualaikum...
Sebenarnya,kalau kita tersalah eja blogspot,jd blogpsot atau blogpot,apa2 almat pun,kita akn masuk ke web bible tu.

boleh rujuk forum ni.
http://www.iluvislam.com/v1//forum/viewthread.php?forum_id=54&thread_id=10915&rowstart=0

pija5120 September 11, 2009 at 5:13 AM  

betul la... kalau type apapun, letak dot blogpot ke blogpsot ke.. mmg prgi ke lmn web tu... thks, info ni ana nk kongsi di blog ye...

Laman Koleksi Hidayah (LKH) September 11, 2009 at 11:53 AM  

jht tol la.. ape sahaja almt pun jika blogpot situ la jgk site nye

AlmansuQie™ September 11, 2009 at 11:59 AM  

haah..Ana pun baru perasan..bukan blog ni saje..rupanya semua..so hati2 la..perancangan Yahudi belake ni..

thanks wardah sudi berkongsi maklumat..

MaMaSiTi October 2, 2009 at 6:42 PM  

salam..mamasiti pernah jadi macamtue.. typing error...

SUFFIAN October 9, 2009 at 11:46 AM  

ni kerja2 kotor dajal manusia

[♣]sara®sites™ April 9, 2010 at 4:33 PM  

sebenarnya ada satu lagi masalah....

pasal tertambah '/'

cuba try ni: http://maisarahmazhar.blogspot.com/

so, pastikan jgn letak '/' tau!

bahaya tul! :((

mikaielle July 2, 2010 at 10:11 PM  

x(apelah kan...ada jgk yg berniat tak bek mcm nih...
tapi ape pun blog anta ni mmg berguna...keep it up...

www.santekbundle.blogspot.com

kozumi_ro July 5, 2010 at 11:47 AM  

:-t x patut...x patut...

MD SABRI BIN IBRAHIM Al KELANTANI July 25, 2010 at 11:11 AM  

SALAM HORMAT.
SEHUBUNGAN DENGAN KEJADIAN MAKA SEMUA BLOGGER YANG BAIK DAN PAKAR ICT YANG BAIK, HENDAKLAH BERSATU DAN BERGANDING KEPAKARAN UNTUK SALING BANTU MEMBANTU DAN BERKONGSI ILMU ICT.

DEMI UNTUK MEMINIMAKAN PERBUATAN TIDAK BAIK SEPERTI YANG BERLAKU INI.

SEMUA BLOGGER BAIK MESTI BERKONGSI SECARA ONLINE ATAU OFFLINE.

INGAT ! BERSATU ITU MENGUKUHKAN "TEMBOK"

PUTRA September 5, 2010 at 6:04 PM  

Salam semua..jangan salah anggap..semua blogger megalami masalah yg same..semua domain under blogpot.com akan direct ke laman web tersebut..Perlu kita ingat, kita blogger menggunakan BLOGSPOT bukan BLOGPOT..bukan mereka tiru atau ciplak domain anda tapi mereka mahu membuat kita salah faham dan bergaduh atau syakwa sangka sesama sendiri..

[sutera kasih] May 17, 2011 at 10:33 AM  

prnh jgk tejumpa web tu..ada blog kwn ni, bila tmbh www kat dpn, terus ke web tu..tp kdg2, url dh betul, tp tiba2 ke page iklan mobile sexy girl..mcm2 je

Nge Trik May 8, 2013 at 1:58 PM  

manteb tiupannya..xaxxa

Post a Comment

1. Berilah Teguran/Komen Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

© Hak Cipta Terpelihara 2008 [:: AlmansuQie ::]
http://almansuqie-tips.blogspot.com
Template Designed By: AlmansuQie™

Paparan Lebih Kemas Dengan Firefox